ΜΑΝΟΛΙΑ

Magnolia grandiflora L.

Οικογένεια Magnoliaceae Mαγνολίδες

ΧΡΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ KLORANE

Η βιομηχανική κοσμητολογία χρησιμοποιεί τη Μανόλια για την παραγωγή αρωμάτων ή αιθέριων ελαίων. Τα Εργαστήρια KLORANE προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα στην έρευνα και ανακάλυψαν τη δύναμη που έχει το κερί Μανόλιας στην προστασία και τη λάμψη των μαλλιών. Επιλέξαμε λοιπόν το είδος Magnolia grandiflora L., που καλλιεργείται στη νοτιοδυτική Γαλλία με σεβασμό στο οικοσύστημα, από τα φυτώρια του Engandou, συνεργάτη που ανταποκρίνεται στα αυστηρά συμβόλαια καλλιέργειας της Phytofilière® Διαδικασίας Καθαρής Εκχύλισης KLORANE.
Αυτό το εκχύλισμα αποκτάται από τη βύθιση των φύλλων σε έναν οργανικό διαλύτη. Μετά τη διάλυση του κεριού, το διάλυμα συλλέγεται και ο διαλύτης εξατμίζεται. Ό,τι απομένει αποτελεί το καθαρό κερί, που φιλτράρεται ενδελεχώς και τιτλοποιείται πριν εισαχθεί στη σειρά προϊόντων μαλλιών της KLORANE με κερί μανόλιας.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΥΤΙΚΟΥ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΟΣ

Η Μανόλια, μεγαλοπρεπές φυτό της οικογένειας των Μαγνολιδών, διακρίνεται για την ανθεκτικότητα και τη λάμψη των φύλλων του. Αυτή η αξιοπρόσεκτη λάμψη, οφείλεται σε ένα κερί στην επιφάνειά του, που προστατεύει τα φύλλα από τις παθήσεις, την αφυδάτωση και την ακτινοβολία UV: αυτό το κερί αντανακλά το φως και δίνει στα φύλλα εξαιρετική λάμψη.

ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ

Η Μανόλια είναι ένα μεγάλο και όμορφο δένδρο σε μορφή πυραμίδας, με ύψος που μπορεί να φτάσει τα 30μ σε φυσική κατάσταση. Το ανθεκτικό του φύλλωμα αποτελείται από απλά σκληρά ελλειπτικά φύλλα με λείες άκρες. Το πάνω μέρος τους έχει ένα ωραίο ζωηρό πράσινο χρώμα.
Η ιδιαιτερότητα της Μανόλιας είναι ότι ανθίζει πολύ αργά, μετά τα 25 της χρόνια. Η ανθοφορία της λαμβάνει χώρα από Ιούνιο έως Οκτώβριο στη Γαλλία, περίοδο που γεμίζει με όμορφα λουλούδια με υπέροχη μυρωδιά.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Στην παραδοσιακή κινέζικη και ιαπωνική ιατρική, ο φλοιός του είδους Magnolia officinalis χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σε πολλά παρασκευάσματα. Η Μανόλια είναι κυρίως γνωστή για την αποτελεσματικότητα των δραστικών συστατικών της στις νευρολογικές ασθένειες και τις εντερικές διαταραχές, αλλά και στη θεραπεία του βήχα, του άσθματος ή της ιγμορίτιδας. Κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα περιέχουν επίσης και ουσίες που εκχυλίζονται από τους βλαστούς της Magnolia salicifoli L. με αντιφλεγμονώδεις, νευρομυϊκές και αντιαλλεργικές ιδιότητες.

KLORANE ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΛΑΜΨΗ

ΜΑΝΟΛΙΑ

Σαμπουάν και προϊόντα φροντίδας για εντατική λάμψη στα μαλλιά σας.

Βασικό κριτήριο ομορφιάς των μαλλιών, η λάμψη είναι ένδειξη υγείας του στελέχους της τρίχας. Επίσης, όποια και αν είναι η φύση των μαλλιών σας, ονειρεύεστε λαμπερά μαλλιά με εκτυφλωτική λάμψη.

Ωστόσο, τα μαλλιά υπόκεινται σε επαναλαμβανόμενες εξωτερικές επιθέσεις (ακτινοβολία UV, μόλυνση), βούρτσισμα και άλλες χημικές αγωγές και κατά συνέπεια θαμπώνουν και χάνουν τη φυσική τους λάμψη: η τρίχα φθείρεται, τα λέπια ανασηκώνονται και δεν μπορούν πλέον να αντανακλούν το φως.

Για να αναδείξουν και να κάνουν πιο έντονη τη λάμψη των μαλλιών σας, τα εργαστήρια KLORANE στηρίζονται στην επιστημονική τους τεχνογνωσία στο φυτικό κόσμο για να αντλήσουν από τη φύση ένα συστατικό που δίνει την τέλεια λάμψη: τα φύλλα της μανόλιας.

Ανακαλύψτε τη σειρά προϊόντων που προσφέρει ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΚΕΡΙ ΜΑΝΟΛΙΑΣ

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ

0  Προϊόν(τα)

Προετοιμάζω την επίσκεψή μου στο φαρμακείο

Δεν επιλέξατε ακόμα προϊόντα