ΠΑΠΥΡΟΣ

Cyperus esculentus L.

Οικογένεια Cypéracées Kυπεροειδή

ΧΡΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ KLORANE

Καλλιεργούμε τον Πάπυρο στην Ισπανία με σεβασμό στο περιβάλλον οικοσύστημα και ελέγχουμε την ποιότητα κάθε φυτού που συλλέγουμε, ακολουθώντας το συμβόλαιο προδιαγραφών της Phytofilière® Διαδικασίας Καθαρής Εκχύλισης της KLORANE. Από τους βολβούς που θρυμματίζονται απαλά, εκχυλίζουμε ένα χρυσαφί έλαιο που με γαλακτωματοποίηση, μας επιτρέπει να αποκτήσουμε ένα γαλάκτωμα που εισάγουμε στο Σαμπουάν και τα προϊόντα θρέψης και λείανσης με γαλάκτωμα από πάπυρο της KLORANE.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΥΤΙΚΟΥ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΟΣ

Ο Πάπυρος, ανθεκτικό φυλλώδες φυτό, ανήκει στην οικογένεια των Cyperaceae και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στην Αρχαία Αίγυπτο για τη φροντίδα των μαλλιών. Επιλέξαμε να καλλιεργήσουμε το είδος Cyperus esculentus L., για τη μεγάλη του περιεκτικότητα σε φωσφολιπίδια και σε λιπαρά οξέα, που βρίσκονται ήδη στο στέλεχος της τρίχας.

La Phytofilière® du Papyrus La Phytofilière® du Papyrus

ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ

Ο Cyperus esculentus L., ανθεκτικό φυλλώδες φυτό, ανήκει στην οικογένεια του παπύρου. Έχει ένα τριγωνικό στέλεχος του οποίου το υπόγειο μέρος είναι ένα κίτρινο ρίζωμα στου οποίου τις άκρες υπάρχουν βολβοί που μπορεί να χρησιμοποιηθούν και στη διατροφή καθότι είναι πλούσιοι σε λιπαρά οξέα, διπολικά λιπίδια, φώσφορο και κάλιο. Τα φύλλα του είναι ίσια, με ζωηρό πράσινο χρώμα και μοιάζουν με γρασίδι. Τα άνθη του, με κρεμώδες χρώμα, σχηματίζουν στάχια. Ιστορικά, ο Cyperus esculentus L. προέρχεται από τη λεκάνη της Μεσογείου και έχει έρθει στην Ισπανία από τους Άραβες του IX αιώνα. Σήμερα, τον συναντάμε κυρίως στη Βόρειο Αφρική και στη Νότιο Ισπανία.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Οι πρώτες χρήσεις του Cyperus esculentus L. περιγράφονται στον πάπυρο του Ebers (1551 π.Χ.). Αυτό το έγγραφο, χρονολογείται από την Αρχαία Αίγυπτο, και αποτελεί μια από τις πιο αρχαίες επιστημονικές πραγματείες. Συναντάμε κυρίως μια περιγραφή φαρμάκων σε πούδρα, σε κανονική μορφή ή ψημένη, που προέρχεται από τα ριζώματα του παπύρου. Σε συνδυασμό με τη Βαλεριάνα, το σιτάρι, το λίπος και το μέλι, αποτελεί φάρμακο για τη διέγερση της ζωντάνιας των μαλλιών.

KLORANE ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΛΕΙΑΝΣΗ

ΠΑΠΥΡΟΣ

Σειρά προϊόντων θρέψης και λείανσης με γαλάκτωμα από πάπυρο της ΚLORANE. Ιδιαίτερα καινοτόμος, καθώς έχει μια μοναδική προσέγγιση: λείανση με τριπλό στόχο: προστασία, επανόρθωση του στελέχους της τρίχας και πειθαρχία των μαλλιών.

Με βάση το γαλάκτωμα από πάπυρο, πλούσιο σε λιπαρά οξέα και σε λιπίδια, που βρίσκονται ούτως ή άλλως στην ίνα της τρίχας, η σειρά απευθύνεται σε ξηρά, ατίθασα μαλλιά που χρειάζονται λείανση. Χάρη στη θρεπτική του δράση που γεμίζει την τρίχα, διευκολύνει τη λείανση των μαλλιών, ελέγχει τον όγκο τους και τα προστατεύει από τη θερμότητα (brushing, θερμές πλάκες λείανσης, ισιωτικά πιστολάκια) ελέγχοντας παράλληλα το φριζάρισμα.

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ

0  Προϊόν(τα)

Προετοιμάζω την επίσκεψή μου στο φαρμακείο

Δεν επιλέξατε ακόμα προϊόντα