Στοιχεία φυτού

ΙΝΕΣ ΛΙΝΑΡΙΟΥ

ΙΝΕΣ ΛΙΝΑΡΙΟΥ

Linum usitatissimum L.

Οικογένεια Linaceae

ΧΡΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ KLORANE

Το Λινάρι είναι ένα φυτό που στις μέρες μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως. Στην κλωστοϋφαντουργία είναι διαδεδομένο χάρη στις μακριές ίνες του, που μετά από διάφορα στάδια επεξεργασίας, δίνουν το νήμα λιναριού για την παραγωγή υφασμάτων.
Το ελαιούχο λινάρι καλλιεργείται για τους βρώσιμους σπόρους του που είναι πλούσιοι σε έλαια και πρωτεΐνες. Έχουν κυρίαρχη θέση στη διαιτητική γιατί είναι πολύ πλούσιοι σε απαραίτητα λιπαρά οξέα. Το γλίσχρασμα των σπόρων μπορεί να αντικαταστήσει το αραβικό κόμμι στη βιομηχανία τροφίμων. Στη φυτοθεραπεία, οι σπόροι του Λιναριού χρησιμοποιούνται για εσωτερική και εξωτερική χρήση για τις μαλακτικές και απαλυντικές τους ιδιότητες. Στην κοσμητολογία χρησιμοποιείται κυρίως για τις αντιγηραντικές και μαλακτικές του ιδιότητες. Πρόσφατα, χρησιμοποιήθηκε στα προϊόντα μαλλιών χάρη στα γλισχράσματα που περιέχει και που χαρίζουν όγκο στα μαλλιά.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΥΤΙΚΟΥ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΟΣ

Τα Εργαστήρια Klorane αντλούν από την καρδιά των σπόρων λιναριού τα γλισχράσματα: διαλυτές ίνες που αποτελούνται από πολυσακχαρίτες και σχηματίζουν ένα αόρατο φιλμ γύρω από την τρίχα για να την τονώσουν και να της δώσουν όγκο από τη ρίζα της.

ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ

Λατινική ονομασία: Linum usitatissimum L.
Οικογένεια : Linaceae.
Το Λινάρι είναι ένα αειθαλές φυτό που φύεται όλο το χρόνο και του οποίου ο ίσιος και ινώδης κορμός μπορεί να φτάσει σε ύψος 80εκ.
Τα φύλλα του είναι απλά, διαφορετικά μεταξύ τους, ευθεία ή λογχοειδή.
Τα άνθη του έχουν μπλε χρώμα και είναι μονήρη, με ευθύ και μακρύ μίσχο.
Οι καρποί του έχουν σκληρό περίβλημα και περικλείουν λείους, γυαλιστερούς σπόρους ανοιχτού ή πιο σκούρου καφέ χρώματος και έχουν μέγεθος 4 με 6 mm.
Το Λινάρι καλλιεργείται τόσα πολλά χρόνια που δεν γνωρίζουμε πλέον την αρχική μορφή του και έτσι η προέλευσή του είναι αμφίβολη. Στις μέρες μας, το Linum usitatissimum L. καλλιεργείται ευρέως στην Ευρώπη και σε πολλές περιοχές του κόσμου. Το βρίσκουμε να φύεται δίπλα σε αγρούς, λιβάδια ή στις άκρες των δρόμων.
Υπάρχουν περίπου 200 διαφορετικά είδη Λιναριού.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Η καλλιέργεια του Λιναριού είναι πολύ παλιά, από τις απαρχές της γεωργίας. Μαζί με την κάνναβη, είναι το πρώτο φυτό που χρησιμοποιήθηκε στην κλωστοϋφαντουργία. Τα αρχαιολογικά ευρήματα είναι πολλά και τα κομμάτια υφάσματος που βρέθηκαν χρονολογούνται 8000 χρόνια π.Χ. Το Λινάρι χρησιμοποιείται στα ρούχα, τα καραβόπανα, τα σχοινιά και τον καμβά. Τα σάβανα των Αιγυπτίων και οι κορδέλες που τύλιγαν τις μούμιες φτιάχνονταν από λινάρι από τον XXIIIο αιώνα π.Χ. Ο Ιπποκράτης (V-IVος αιώνας π.Χ.) χρησιμοποιούσε τους σπόρους του λιναριού για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες και ο Θεόφραστος (IVος αιώνας π.Χ) φαίνεται να είναι ο πρώτος που κάνει γνωστά τα γλισχράσματά του κατά του βήχα. Τον XVο και XVIο αιώνα, το έλαιο Λιναριού έχει κυρίαρχη θέση στη φαρμακευτική πρακτική.

KLORANE ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΟΓΚΟΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ

ΙΝΕΣ ΛΙΝΑΡΙΟΥ

Συνδυάζοντας τη δύναμη του λιναριού της Klorane με τις φαρμακευτικές προδιαγραφές, η σειρά προϊόντων με ίνες λιναριού αποκαλύπτει μοναδικές και πολύτιμες συνθέσεις με εξαιρετική αποτελεσματικότητα στον όγκο των μαλλιών.

Για να αναδείξουν τη σύνθεση αυτών των προϊόντων φροντίδας, οι ειδικοί μας εμπνεύστηκαν από την απόχρωση των πετάλων του λιναριού, ενός πολύ απαλού μπλε και δημιούργησαν τη νέα αυτή σειρά.

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ

0  Προϊόν(τα)

Προετοιμάζω την επίσκεψή μου στο φαρμακείο

Δεν επιλέξατε ακόμα προϊόντα