Στοιχεία φυτού

ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ

ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ

Tropaeolum majus L.

Οικογένεια Tropaeolaceae Νεροκάρδαμο

ΧΡΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ KLORANE

Καλλιεργούμε το Καπουτσίνο μας στη νοτιοδυτική Γαλλία σεβόμενοι το περιβάλλον οικοσύστημα και ελέγχουμε την ποιότητα κάθε φυτού που συλλέγουμε ακολουθώντας το συμβόλαιο καλλιέργειας της Phytofilière® Διαδικασίας Καθαρής Εκχύλισης KLORANE. Το συλλέγουμε με το χέρι και αφού έχουμε ξηράνει το φυτό συγκεντρώνουμε το δραστικό συστατικό σε ένα εκχύλισμα που εισάγεται στο Σαμπουάν με Καπουτσίνο της KLORANE.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΥΤΙΚΟΥ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΟΣ

Το Καπουτσίνο, προέρχεται από τη Νότιο Αμερική, και χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τις αντισηπτικές του ιδιότητες. Επιλέξαμε να καλλιεργήσουμε το είδος Tropaeolum majus L., για τη μεγάλη του περιεκτικότητα σε γλυκοτροπεολίνη, ένα μόριο με καθαριστικές ιδιότητες των οποίων η αποτελεσματικότητα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη.

ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ

Το Καπουτσίνο είναι ένα φυλλώδες φυτό του οποίου η έρπουσα ρίζα βγάζει κλαδιά που αναρριχώνται, αν βρίσκουν ένα σημείο στήριξης. Τα εναλλασσόμενα φύλλα, είναι στρογγυλά και έχουν το μίσχο στη μέση. Επειδή μοιάζει με ασπίδα ή τρόπαιο του έδωσαν την ελληνική ονομασία : «τρόπαιον». Τα άνθη του, σαν τρομπέτες, έχουν έντονο κίτρινο χρώμα. Το σχήμα τους παραπέμπει σε κουκούλα ή καπέλο καπουτσίνου καλόγερου από εκεί που πήρε και το γαλλικό όνομά του το οποίο και επικράτησε.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Χρησιμοποιείται από τα πανάρχαια χρόνια στο Μεξικό και στο Περού σαν αντισηπτικό, επουλωτικό και αποχρεμπτικό. Σήμερα χρησιμοποιούμε το Καπουτσίνο στην Δερμο-κοσμητολογία για τη θεραπεία μολύνσεων του δέρματος, των νυχιών και του τριχωτού της κεφαλής, καθώς και για τη θεραπεία της βρογχίτιδας. Οι σπόροι του είναι πολύ καθαρτικοί και μπορούν να καταναλωθούν.

KLORANE ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΠΙΤΥΡΙΔΑ

ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ

ΠΙΤΥΡΙΔΑ Ξηρή πιτυρίδα

ΠΙΤΥΡΙΔΑ Λιπαρή πιτυρίδα

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ

0  Προϊόν(τα)

Προετοιμάζω την επίσκεψή μου στο φαρμακείο

Δεν επιλέξατε ακόμα προϊόντα