Στοιχεία φυτού

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ

Urtica dioica L.

Οικογένεια Urticaceae Κνιδοειδή

ΧΡΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ KLORANE

Η τσουκνίδα χρησιμοποιείται στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών της KLORANE για τις σμηγματορρυθμιστικές της ιδιότητες.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΥΤΙΚΟΥ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΟΣ

Από ένα υδροαλκοολικό διάλυμα, αποκτούμε το εκχύλισμα Τσουκνίδας που προέρχεται από τις ρίζες. Περιέχει πολυκυκλικά παράγωγα συστατικά που επεμβαίνουν στο ένζυμο που είναι υπεύθυνο για τη σμηγματογένεση.

ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ

Η τσουκνίδα είναι ένα νιτρόφιλο φυτό που πολλαπλασιάζεται κοντά σε κατοικίες, σε ερείπια και σε χάσματα. Το στέλεχος και το εξωτερικό μέρος καλύπτονται από ένα χνούδι που προκαλεί κνίδωση και είναι ορατό με γυμνό μάτι. Τα άνθη του είναι ερμαφρόδιτα, σε μακριά τσαμπιά στη μέση των φύλλων. Τα υπόγεια μέρη αποτελούνται από ένα κλαδί, που αναρριχάται, και ρίζες κίτρινου χρώματος, που δεν είναι βαθειά στο έδαφος.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Με την πάροδο των αιώνων, αποδώσαμε στην τσουκνίδα πολλές ιδιότητες: αφροδισιακή, αποχρεμπτική, διουρητική, αντιδιαρροϊκή, αιμοστατική, αντιδιαβητική, κατά των πόνων εμμηνόρροιας, καθαριστική, επανορθωτική. Έχει επίσης ευεργετική δράση στο δέρμα και τις μολύνσεις του, κυρίως κατά της ακμής και του εκζέματος. Η ρίζα της Τσουκνίδας αποτελεί επίσης ένα εξαιρετικό τονωτικό του τριχωτού της κεφαλής, κατά της τριχόπτωσης και της πιτυρίδας.

KLORANE ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΤΑΣΗ ΛΙΠΑΡΟΤΗΤΑΣ

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ

Σαμπουάν αγωγής και Dry Shampoo με εκχύλισμα τσουκνίδας της KLORANE.
Τα μαλλιά σας είναι λιπαρά και δεν έχουν ανάλαφρη αίσθηση; Πρέπει να τα λούζετε συχνά για να εξασφαλίσετε την καθαρότητα και την ελαστικότητά τους;

Ρυθμίστε την υπερέκκριση σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής σας, μειώνοντας τη συχνότητα ανάμεσα στα λουσίματα, κρατώντας τα μαλλιά σας καθαρά με τα σαμπουάν αγωγής με εκχύλισμα τσουκνίδας της KLORANE.
Τα σμηγματορρυθμιστικά πολυκυκλικά παράγωγα του εκχυλίσματος τσουκνίδας ρυθμίζουν τη δράση των σμηγματογόνων αδένων.

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ

0  Προϊόν(τα)

Προετοιμάζω την επίσκεψή μου στο φαρμακείο

Δεν επιλέξατε ακόμα προϊόντα