ΧΟΥΡΜΑΣ

Balanites aegyptiaca L. Delile

Οικογένεια Balanitaceae

ΧΡΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ KLORANE

Η συγκομιδή των καρπών γίνεται στη Σαχάρα με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον οικοσύστημα και στις προδιαγραφές της Botanical Expertise Pierre Fabre. Οι καρποί ξεφλουδίζονται απαλά και συνθλίβονται χειρωνακτικά πριν οδηγηθούν στο Gaillac (Tarn) στο εργοστάσιο εκχύλισής μας «Φυτά & Βιομηχανία» όπου εκεί δημιουργούμε ένα συμπυκνωμένο εκχύλισμα με επιστημονικά ελεγμένη και κατοχυρωμένη δράση κατά του σπασίματος της τρίχας.*.

* Κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΥΤΙΚΟΥ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΟΣ

Το άνθος του είναι κιτρινωπό, βρίσκεται σε ένα μίσχο μήκους 1 εκατοστού και έχει 5 πέταλα. Ο καρπός είναι σαρκώδης με σκληρό κουκούτσι, ωοειδής, αρχικά πράσινος και στη συνέχεια κίτρινος όταν είναι ώριμος και μοιάζει με το γνωστό χουρμά που καταναλώνουμε. Ο φλοιός είναι λεπτός και ο πολτός είναι γλυκόπικρος και κολλώδης. Το κουκούτσι είναι σκληρό, ωοειδές και μυτερό.
Η χουρμαδιά της ερήμου αρχίζει να καρποφορεί στα 5 με 8 χρόνια μετά τη φύτευσή του και η ποσότητα των καρπών που παράγεται αυξάνει έως το 25ο έτος ζωής του.

ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ

Ο χουρμάς της ερήμου είναι αγκαθωτός, μερικές φορές αιωνόβιος, και τον συναντάμε στις περιοχές της Υποσαχάριας Αφρικής. Πρόκειται για ένα δένδρο με σφαιρική πεπλατυσμένη ή ακαθόριστη κορυφή που αγγίζει τα 8 με 9 μέτρα ύψος. Τα κλαδιά που πέφτουν γέρνουν είναι ελαστικά και έχουν μακριά αγκάθια που είτε είναι εναλλασσόμενα ή ελικοειδή. Ο φλοιός έχει μπεζ-μαύρο χρώμα, κλαδιά ελαφρώς καφέ χρώματος. Τα αγκάθια είναι ευθεία και φθάνουν τα 8-10 εκατοστά. Τα φύλλα έχουν δύο μέρη, (1 με 7 εκ), και βρίσκονται κάτω από τη βάση των αγκαθιών.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Τα περισσότερα μέρη του δένδρου χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή αφρικανική ιατρική. Ολόκληρα τα φρούτα χρησιμοποιούνται σαν καθαρτικό, ο καρπός σαν ανθελμινθικό, ο φλοιός στις αγωγές για τις πνευμονολογικές μολύνσεις. Το έλαιο που εκχυλίζεται από τον καρπό χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ρευματισμών και τα κλαδιά χωρίς τα αγκάθια για τον καθαρισμό των δοντιών.
Στη διατροφή, ο πολτός του φρούτου καταναλώνεται σα ζαχαρωτό. Ψημένος, χρησιμοποιείται σαν συστατικό για την παραγωγή ψωμιού, παξιμαδιού ή σούπας. Το έλαιό του, που παρουσιάζει ιδιαίτερη συγγένεια με το ελαιόλαδο, χρησιμοποιείται σε ορισμένα μέρη στη μαγειρική.
Στην κοσμητολογία, το αμύγδαλο είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα πρωτεΐνες και πολυσακχαρίδια, και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η χρήση του στα προϊόντα μαλλιών για θρέψη και επανόρθωση της ξηρής τρίχας που σπάει.

KLORANE ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΞΗΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΧΟΥΡΜΑΣ

ΞΗΡΑ ΜΑΛΛΙΑ Θρέψη και ελαστικότητα

ΞΗΡΑ ΜΑΛΛΙΑ Θρέψη και αναδόμηση

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ

0  Προϊόν(τα)

Προετοιμάζω την επίσκεψή μου στο φαρμακείο

Δεν επιλέξατε ακόμα προϊόντα