ΧΕΝΝΑ

ΧΕΝΝΑ

Lawsonia inermis L.

Οικογένεια Lythraceae Λυθροειδή

ΧΡΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ KLORANE

Καλλιεργούμε τη Χέννα στην Αφρική σεβόμενοι το περιβάλλον οικοσύστημα και ελέγχουμε την ποιότητα σε κάθε φύλλο που συλλέγουμε ακολουθώντας το συμβόλαιο καλλιέργειας της Phytofilière® Διαδικασίας Καθαρής Εκχύλισης KLORANE. Από τα φύλλα που αποξηραίνονται φυσικά στον ήλιο, συγκεντρώνουμε το δραστικό συστατικό σε ένα εκχύλισμα που εισάγεται στο σαμπουάν με Χέννα της KLORANE.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΥΤΙΚΟΥ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΟΣ

H Xέννα, θάμνος που προέρχεται από την Αραβία ανήκει στην οικογένεια των Lythraceae και χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τις χρωστικές του ιδιότητες. Επιλέξαμε να καλλιεργήσουμε το είδος Lawsonia inermis L., για την μεγάλη του περιεκτικότητα στην ουσία λωσόνη, φυτική χρωστική που βρίσκεται στα φύλλα του.

ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ

Η Χέννα μπορεί να φτάσει τα 6 μέτρα ύψος και με τον καιρό γίνεται ακανθώδες. Τα ανθεκτικά φύλλα της, στενά και ισχνά, είναι δύο δύο. Τα μικρά άνθη της, άσπρα ή ροζ, είναι πολύ αρωματικά. Το φρούτο είναι ένας σαρκώδης μπλε-μαύρος καρπός. Η καλλιέργεια της Χέννας εκτείνεται από τη Βόρεια Αφρική έως τη Μέση Ανατολή και την Ινδία.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Στον μουσουλμανικό κόσμο, η Χέννα χρησιμοποιείται σαν χρωστικό καλλυντικό συστατικό των μαλλιών και των νυχιών, για ζωγραφική στα πέλματα των ποδιών και στην παλάμη των χεριών. Η Χέννα χρησιμοποιείται επίσης στη φαρμακευτική και στη θεραπεία των ασθενειών του δέρματος, στα καψίματα, στις πληγές σαν επουλωτικό και αντισηπτικό. Συνιστάται επίσης στα γαστρεντερικά προβλήματα. Σήμερα, τα σκευάσματα Χέννας χρησιμοποιούνται μόνο ως χρωστική σε λοσιόν για τα μαλλιά ή το πρόσωπο.

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ

0  Προϊόν(τα)

Προετοιμάζω την επίσκεψή μου στο φαρμακείο

Δεν επιλέξατε ακόμα προϊόντα