Στοιχεία φυτού

ΚΥΑΝΗ ΚΕΝΤΑΥΡΙΑ

ΚΥΑΝΗ ΚΕΝΤΑΥΡΙΑ

Centaurea cyanus L.

Οικογένεια Asteraceae Aστεροειδή

ΧΡΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ KLORANE

Η Kυανή κενταύρια χρησιμοποιείται στα προϊόντα KLORANE για τη φυσική μπλε χρωστική της και στα προϊόντα περιποίησης ματιών Klorane Bleuet για τις καταπραϋντικές και αποσυμφορητικές της ιδιότητες.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΥΤΙΚΟΥ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΟΣ

Αποκτούμε το εκχύλισμα Kυανή κενταύρια από τις αποξηραμένες ανθισμένες κορυφές οι οποίες περιέχουν μια φυσική μπλε χρωστική, την κυανοκενταυρίνη.

La Phytofilière® du Bleuet La Phytofilière® du Bleuet

ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ

Προερχόμενη από την Ανατολική Μεσόγειο, η Kυανή κενταύρια καλλιεργείται σε όλες τις εύκρατες περιοχές. Είναι ένα φυλλώδες φυτό που φύεται όλο το χρόνο με διακλαδιζόμενο στέλεχος που φτάνει τα 25 με 80 εκ ύψος,και με βαμβακοειδή φύλλα. Τα ανθισμένα μισχοειδή μέρη του, έχουν βράκτια συνδεδεμένα με μεμβράνες και μπλε σωληνοειδή άνθη. Ο καρπός του ένα λευκό αχαίνιο, με γκρίζο λοφίο.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Η Kυανή κενταύρια χρησιμοποιείται τοπικά για τη θεραπεία δερματολογικών μολύνσεων (μικρές πληγές, αμυχές, σκασίματα, γρατζουνιές και τσιμπήματα εντόμων…). Χρησιμοποιείται επίσης στην περίπτωση ερεθισμών ή ενοχλήσεις του βολβού των ματιών. Σήμερα, η Kυανή κενταύρια χρησιμοποιείται στην κοσμητολογική βιομηχανία για τις κυανές χρωστικές της.

KLORANE ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΚΥΑΝΗ ΚΕΝΤΑΥΡΙΑ

ΚΥΑΝΗ ΚΕΝΤΑΥΡΙΑ

Το απαλό νερό από άνθη Κυανή κενταύριας, που υπάρχει και στη λοσιόν και στα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, αποσυμφορεί και ανακουφίζει τα πιο ευαίσθητα μάτια και την περιοχή γύρω από αυτά, προσφέροντάς σας έναν απαλό καθαρισμό.

 

Με pΗ παρόμοιο με εκείνο των δακρύων των ματιών, οι λοσιόν είναι ανεκτές από τα ευαίσθητα μάτια ακόμη κι από αυτά των χρηστών φακών επαφής. Αφαιρεί εύκολα το μακιγιάζ και αφήνει ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας.

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ

0  Προϊόν(τα)

Προετοιμάζω την επίσκεψή μου στο φαρμακείο

Δεν επιλέξατε ακόμα προϊόντα